Opbevaring og vedligehold af borde 

Next

 

Marokkansk Mosaik bordMosaikborde fra Marokko. De smukke håndlavede borde er lavet af en jernarmeret betonplade med mosaikker støbt i overfladen. Du kan se hvordan de laves på vores hjemmeside www.casablanca-cafe.dk/borde-og-stole/. en kort video (3 min) illustrerer det flotte arbejde.

Alle bordene er unikke. Der findes ikke 2 ens borde - de er alle forskellige.


Opbevaring

Mosaikbordet kan tåle vand og frost - MEN IKKE SAMTIDIG! Derfor anbefaler vi kraftigt at man tager bordet indendørs om vinteren. Det må gerne stå i et udhus, bare der er tørt.


Man kan IKKE blot dække bordet til med plastik eller en pressenning, da vandet kondenserer på undersiden og derved står bordet konstant i fugt. 


Vedligehold

Vi anbefaler at man overfladebehandler bordet med en sæbespåner ca. 1 gang årligt. Bland sæbespåner og vand til en fed blanding og hæld den ud over bordet og lad det stå natten over. Tør det herefter af og bordet er klar til brug.

Understellet og kanten af bordet er ubehandlet jern der er sortmalet. Det vil med tiden løbe an (ruste) og man kan hvis man synes male det op med en sort metallak.

Fra undersiden kan man se bordet er støbt sammen i armeret beton. Det er meget stærkt. yderjernringen er svejset sammen med armeringen i betonen. Der kan opstå små revner i betonen langs armeringen. Det er helt normalt og har ingen betydning for bordets holdbarhed.  

Hvis bordet lider overlast (eg.tabes), kan man risikere at en mosaik går løs. Den kan med forsigtighed limes fast igen. 


Overholder du disse retningslinjer, har du et smukt havebord i mange år frem.