Tagine 

Taginer eller tajiner, stavemåden er uklar, anvendes til traditionel mad fra marokko. Det kan minde om det man i DK kender som en stegeso, eller rømertop. Det er dog ikke helt det samme. Formen siges at holde bedre på smag og kraft. 

De kan anvendes på bål, grill eller i ovn eller gasblus. Der findes glaserede og uglaserede versioner og forskellen i brug er ikke så stor. Den uglaserede kan man vælge at smøre med olivenolie og “bage i ovn” ved lav varme i 15 min. det “glaserer den så den ikke tager så meget imod det der kommer i den. Men den kan uden videre bruges uden problemer. I så fald patinerer den smukt og bliver mørkere og broget alt efter hvad man bruger den til. 

Ildstederne anvendes med et lille bål ved siden af, hvor man producerer gløder. De rages op i ildstedet ved brug. Varmen afhænger af hvor meget kul der kommer i. Vær forsigtig med grillkul og briketter, da de kan lave så høj varme at den risikrere at revne. Det gør dog ikke noget ved brug. Den fungerere glimrende selv om den revner lidt.