Om Casablanca

I 2003 købte vi den gamle Spar Købmand i Smidstrup. Her kunne vi se muligheden for her at indrette vores butik Casablanca med egen import af kunsthåndværk og smukke ting fra Spanien og Nordafrika. 

Udgangspunktet for butikken var vores fælles kærlighed til det spanske og nordafrikanske kunsthåndværk. Vi ønskede, at give vores kunder mulighed for at købe alle de ting vi selv holder så meget af.

Det var en stor opgave, at forvandle en gammel og nedslidt købmandsforretning til det casablanca man ser i dag. Vi nyder heldigvis begge arbejdet med at se tingene forvandle sig og smukke ting opstå. Vi er begge fulde af sjove og kreative ideer, så tit kaster vi os bare ud i de vildeste projekter. Det går heldigvis som regel godt til sidst.

Vi åbnede restauranten med et helt nyt og moderne køkken i 2004 og har siden serveret god mad som vi selv holder af til vore mange gæster og selskaber. 

Alt inventaret i restauranten er til salg, så har man forelsket sig i den stol man har siddet i, eller det bord man har spist ved, er det selvfølgelig muligt at købe det og tage det med hjem.

I dag er det umuligt at se resterne af den gamle købmandshandel og stedet fremstår som en hyggelig butik og restaurant. Restauranten har plads til 75 gæster indendørs og ca.60 i gårdhaven med pavillon og utallige små og hyggelige spiseborde placeret rundt i den frodige have.

Casablanca emmer af middelhavsstemning både indenfor og i gårdhaven, og når man besøger os, kan man drømme sig til de snævre gader i Zanzibar og de blomstrende spanske terrasser på solkysten.

Siden Corona har vi ikke kunnet åbne restauranten, og butikken åbner kun efter aftale..Birgitte og Erik